joi, 24 martie 2011

Strada Ion Lungu din Suceava

În ingeniozitatea lui, ţăranul cooperator de la Prelipca a proiectat o stradă. A pus în practică ce şi-a imaginat şi ne-am pricopsit cu o stradă nouă pe sub gardul bisericii Sf. Trei Ierarhi din cartierul George Enescu al Sucevei. Ca orice rahat făcut de Lungu şi de bostani, şi strada asta e mică şi s-a stricat după câteva luni, mai precis cinci.

Lățimea străzii este variabilă. În capătul dinspre Rombat se îngustează serios. Vreo câţiva cetăţeni, bucovineni de-ai noştri demni să şadă în ţarcurile lui Flutur pe deal la Frasin, nu au detectat îngustarea și şi-au parcat maşinile exact în acel loc. Rezultatul: mașinile circulă cu două roți pe stradă și cu două pe trotuar. De vină nu sunt doar ei, ci şi acei dârlăi din primărie care nu au pus nişte semne cu parcarea interzisă ca mai apoi să vină să-i amendeze miliția pe bucovinenii grei de cap care nu au înțeles că o stradă nu trebuie blocată.

Rezultatul acestei operaţiuni este o vomă: nici stradă şi nici trotuar, doar glod, bălţi şi multă mizerie. Drept urmare, voi demara o campanie de strângere de semnături pentru ca acest avort de stradă să fie botezat Ion Lungu, chiar dacă avortonii nu se botează. Localnicii au fost mai direcţi şi au numit-o strada curului. Nu pot decât să le dau dreptate.

Imagini cu strada în luna noiembrie 2010


 

 
Imagini cu strada în luna martie 2011


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!