luni, 25 iulie 2011

Bucovina Rock Castle un fel de Decebal Ştefan cel Mare pe etnobotanice

Dacă ai un copchil care vrea să se joace de-a politica, îl trimiţi în Parlamentul Europei. Aşa a făcut Băsescu. Dacă ai un copchil care vrea să se joace cu maşini, îi cumperi Bentley. Aşa a făcut pastorul ăla sectar oranj din Satu Mare. Dacă ai un copchil care vrea să se joace de-a vedeta rock clujeană, îi faci festival de rock în Cetatea Sucevei. Aşa a făcut Drăguşanul.

Pe când vorbea la Plus TV şi se ocupa de săptămânalul lui Băişanu, îşi spunea Mercenarul Negru şi ne învăţa să ne ferim de Flutur că e un om rău şi hapsân, iar Mârza e om cu bun simţ pe lângă Insectă. Probail Băişanu, după cum îi e obiceiul, nu a sărit la cap cu biştari şi Drăguşanul a plecat de la el. Între timp s-a transformat în Mercenarul Bostăniu. A văzut omul că ţapinarul de la Botoşana are un fix cu Bucovina, o dă şi el cu Bucovina în sus şi în jos. Insecta pompează câteva sute de mii de euro anual în fiţuica Scormonitoru' pentru a i se da limbi. În ultima vreme chiar se crede Ceauşescu. Nu-i doresc decât să o mierlească exact ca Geniul carpatin.

Am citit o parte din cărţile lui Drăguşanul cel bătrân şi din ele am învăţat să urăsc ocupaţia nemţească şi să-mi cizelez dispreţul faţă de jeguri ca Insecta. De o bucată de vreme, Drăguşanul l-a transformat pe fostul pădurar, după modelul fostului cizmar, în cel mai iubit fiu al Bucovinei şi cel mai adorat.

Ca să-i facă pe plac lui Flutur şi pentru a primi finanţare, Drăguşanul cel bătrân a ticluit un titlu care în mod obligatoriu trebuia să conţină "Bucovina" şi aşa i-a făcut festival lu' ăla mic. Astfel a fost fătat Bucovina Rock Castle.

Trupe din Cernăuţi, Storojineţ, Sadagura, Vijniţa sau Boian sunt? Nu! Trupe formate din ruteni, poloni, slovaci, ţigani, jidani, huţuli sau nemţi sunt? Nu! Dar ce contează? E Bucovina şi internaţional, pentru că avem formaţii ca Rava din Moldova, Luna Amară din Transilvania şi Traum din Valahia. O trupă autentic bucovineană e Aura Neagră ot Bosanci şi Lisaura. Acei broscari anunţaţi pe afiş e foarte posibil să fie nişte nostalgici ai Imperiului din sudul Tirolului.

Flegma supremă e că acest festival de rock desfăşurat în Cetatea Muşatinilor şi numit Bucovina se face "în cinstea atestării documentare a Târgului Sucevei".

"Cetatea de Piatră a Bucovinei, dar şi Cetatea bucovineană a rock-ului" Mai mai să te scapi în izmene. Sloganele astea fluturiste construite după şabloane proletcultiste ating acelaşi grad de ridicol ca numele unor personaje ale grupului Divertis de acum mai bine de un deceniu, de tipul: Decebal Ştefan cel Mare, Moş Ion Roaită, Beriliu Rosbif, Hans Cârlibaba, etc...

Cică rock-ul bucovinean are 15 trupe. Ai să-mi bag pula! Bucovina asta, deşi controlată numai pe jumătate de Insectă, e dpdv al rock-ului un fel de Gothenborg. Care-s numele alea care au impus pe scena internaţională acest tip de rock? Zice că le dă diplome. Ce să facă ăştia cu diplomele? Dă-le droguri, băutură, ţigări, curve. Că doar pe toate le controlează Pedelepra.

Hai că mi s-a făcut scârbă şi îmi pare rău că un om care chiar ştie ce-i cu Bucovina îi ţine isonul unui incult oranj şi în loc să trezească etnobotaniştii care prizează bucovinismul cu putoare de căcat promovat de Flutur şi slugile lui, el, pe bani, că doar e mercenar, încurajează propaganda asta deşănţată în rândul tinerilor cu pupile dilatate.

Din tot circul ăsta cu iz de partid ciocoiesc mai lispesc doar norvegianul cu arma în mână deghizat în poliţist şi Niculai Barbă deghizat în ciclist.

Pentru că ştiu cât respect are pentru Dinescu şi pentru că a devenit vajnic ideolog judeţean al portocalei, dedicăm următorul cântec lui Drăguşanul cel bătrân.

MIRCEA DINESCU - Descântec De Măgar Bătrân

Un comentariu:

  1. Da,si e chiar mai siret,disimuleaza mult mai bine. Ala o tine danga-langa, cu dicteul din calimara cu samagon...

    RăspundețiȘtergere

Dacă eşti prost, nu te băga!