luni, 18 iulie 2011

Cum se face preschimbarea permisului de conducere la Suceava

Nişte oameni m-au rugat să le comunic şi lor paşii de urmat în procedura de preschimbare a permisului auto. Ca să nu stau de vorbă cu fiecare în parte, scriu aici o dată şi citeşte cine are nevoie. Să o luăm după metoda lui Ott.

p1) Dacă permisul încă nu e expirat, te duci frumuşel la CEC-ul de pe strada Universităţii sau la altul şi sari la cap cu 68 de lei. Păstrezi chitanţa! Dacă permisul a expirat, e nevoie să-ţi faci şi fişa medicală. În principiu se rezolvă uşor, poţi fi şi chior.

p2) Dacă ai un xerox la serviciu, îţi faci o copie după cartea de identitate, dacă nu, te duci în Piaţa mică şi îţi faci acolo cu 5 bani.

p3) Cu hârţoagele astea la tine plus cartea de identitate şi permisul de conducere te duci la mol pe malul Sucevei. Intri pe la Oşan şi faci prima la stânga. Acolo scrie mare Instituţia Prefectului tra la la. Ăştia lucrează între 8:30 şi 15:30.

p4) Nu intri acolo, eventual rogi pe cineva să-ţi ţină rând. Mergi peste drum, unde scrie mare Acte auto. Aici găseşti o duduie care contra 20 de lei îţi face 4 poze şi o fişă pentru permis. Îţi lipeşte doar una pe acea fişă şi restu' ţi le dă să le ai amintire să le dai la gagici. Dacă ai tu o poză, ţi-o lipeşte pe a ta şi economiseşti 10 lei. Semnezi fişa cu negru.

p5) Cu chitanţa de la CEC, cu copia după cartea de identitate, cu fişa pentru permisul auto, cu permisul de conducere şi cartea de identitate, te duci la persoana care ţi-a ţinut rândul.

p6) De permisele auto se ocupă unu' chel cu mustaţă plasat exact în stânga cum intri. Îi dai frumos actele, te pune să semnezi şi apoi îţi face poză. Dacă vrei o dovadă că permisul tău e la ei, atunci trebuie să aştepţi până după 12. Dacă nu ai nevoie de dovadă, te duci în treaba ta şi permisul îţi va veni acasă prin poştă peste o săptămână.

Important: Nu e bine să faceţi ca mine, adică să mergeţi acolo de pe la 8 să ocupaţi loc. Mergeţi la 10, e cel mai indicat, nu e rând şi scăpaţi rapid. La 8:30, când deschid ăia, e înghesuială şi râşniţa lu' ăla chel cu mustaţă porneşte undeva pe la 9 şi un sfert. Deci pierdeţi vremea de pomană stând la coadă.

Precizare: Veţi găsi pe unele saituri că programul de funcţionare al ăstora de la permise e în două zile şi după amiază. Să nu credeţi aşa ceva, pentru că bateţi drumul degeaba până la mol. Am păţit-o eu. Dacă suni după 16 la ăia, îţi intră faxul.

Noroc bun!

32 de comentarii:

 1. Exact de ce aveam nevoie. Foarte util. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte misto ...rad copios :)

  RăspundețiȘtergere
 3. stie cineva unde poti face fisa medicala in Suceava chiar dak esti surd?:D Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca permisul de conducere nu a expirat inca, urmeaza in 30 de zile, nu trebuie musai fisa medicala tip?

  RăspundețiȘtergere
 5. fffff tare multumesc prietene!!!
  P.S.
  Dac-ar fi dupa mine te-as pune administrator peste saitul ala de 2 lei al institutiei prefectului poate asa ai putea intelege si de acolo ceea ce ai explicat tu aici...

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumiri.
  Am citit cu hai si dor de tara!

  RăspundețiȘtergere
 7. Genial! Nu am mai ras asa de copios de mult !

  RăspundețiȘtergere
 8. multumesc din tot sufletul pt. ca te/ai gandit si la cei care vor fi nevoiti sa treaca prin ce ai trecut tu. SARBATORI FRUMOASE SI LA MULTI ANI noi mergem maine de la vatra dornei si nu stiam nimic despre cum se procedeaza si nici unde

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte interesante si pe intelesul celor interesati comentariile postate de catre Camil

  RăspundețiȘtergere
 10. multumim de detaliile pe intelesul romanului...

  RăspundețiȘtergere
 11. daca mergem toti care citim asta la 10 e si mai mare inghesuiala :D

  RăspundețiȘtergere
 12. multumesc pentru info, am aflat tot ceea ce aveam nevoie sa stiu si m-am distrat copios, mersi

  RăspundețiȘtergere
 13. Am permis spaniol.stie cineva ce acte imi trebuie

  RăspundețiȘtergere
 14. Felicitari si multumesc de postare!

  RăspundețiȘtergere
 15. Stie cineva cum se procedeaza cu fisa medicala?

  RăspundețiȘtergere
 16. Super tare ! UTIL .
  ESTI BUN PENTRU PREFECTURA SUCEAVA

  RăspundețiȘtergere
 17. De ce nu se poate trimite dovada de circulatie prin posta electronica?Este ilegal cumva sau e mai comod pt.functionarii publici de la permise auto sa te vadă ca aștepți acolo ore pana ce se încheie programul de depunere dosare respectiv ora 12 și începe programul în care ți se poate elibera o dovada de circulatie,adică ora 14.Total neplăcut pt.o persoana care mai are și servici și care este forțat sa piardă ore bune ca așa doresc niște funcționari publici extrem de comozi și care se simt extrem de importanti și nu înțeleg ca de fapt ei sunt puși la dispoziția noastra ca nu ne fac un serviciui gratuit și ar trebui sa l facă civilizat.

  RăspundețiȘtergere
 18. am permisul categoria _C_. in italia l-am preschimbat in 2006,,,,,, nu eram incà in comunitate,,,,,, l-am preschimbat shi mi-au dat categoria_B_ ,,,,( au gandit in felul urmàtor : cum pot conduce un camion shi nu pot conduce o mashinà micà,,,,
  am mashina inmatriculatà pe romania,, am fost sà imi preschimb permisul din italianà
  ce ar trebui sà fac? multumesc

  in romànà ,,,,,,,shi stupoare : m-au trimis in italia sà le zic cà miau dat categoria _B_ din greshealà,,,,,,,, ;

  RăspundețiȘtergere
 19. la urgenta cat dureaza preschimbarea permisului

  RăspundețiȘtergere
 20. bun bun bun ... eu mi-am schimbat numele pe cale administrativa acum 2 ani si nu am avut probleme pana acum 3 luni de catre un caschetist si mi-a atras atentia ca e pe alt nume fata de cel din buletin. Si as vrea sa stiu daca este necesar sa mai fac controlul ala cu fisa medicala...sau asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Potrivit modificărilor aduse în ultimii ani la OUG nr. 195/2002, NU mai este obligatorie schimbarea permisului auto la schimbarea domiciliului şi a stării civile.

   Ștergere
 21. Foarte multumesc...am ajuns exact unde trebuia cu google..mai clar de atat nici ca se poate

  RăspundețiȘtergere
 22. Dacă eşti prost, nu te băga! aia e vorba ta in josul paginii si totusi de ce te bagi sa trimiti oameni dupa cai verzi pe pereti. am ajuns la suceava doar ca sa aflu ca imi trebuie fisa medicala. oameni buni, nu va luati dupa acest dobitoc ca nu stie cu ce se mananca. mai bine faceti-va actele de acasa ca sa nu umblati jumatate de zi la suceava pe la clinici medicale. o zi buna va doresc si multa muie tie idiotule!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu nu eşti un prost oarecare, eşti un prost extraordinar. Articolul e scris în 2011. Chiar așa de tâmpit poţi fi să nu-ţi treacă prin tărtăcuţă că între timp s-au schimbat unele lucruri?

   Ștergere
  2. Lasa-l in pace ca nu ai ce sa ii ceri...mai trebuie sa fie si oi negre nu? altfel nu am fi noi alea albe. Oricum ma mir cum de are permis cu asa o gandire...dar deh...mare e gradina ta... si multi sar gardu cu poarta deschisa...P.S.: Mersi mult de informatii...de foarte ajutor

   Ștergere
 23. Hello ! Am avut nevoie de informatii,am cautat, am gasit si m-am si distrat...Nu mi se mai pare asa de greoi de rezolvat ! Cei care nu gusta umorul...treaba lor, mie mi-a placut, ai fost haios, Camil, ms. Toate cele bune !

  RăspundețiȘtergere
 24. Mulțumim!
  Pe site-ul oficial nu scrie că nu trebuie fisa medicala in cazul in care încă nu a expirat permisul de conducere.
  Foarte util.

  RăspundețiȘtergere

Dacă eşti prost, nu te băga!