sâmbătă, 30 iulie 2011

Să-ţi fie ruşine, Gheorghe Flutur!

În centrul satului Costâna, cum vii dinspre Todireşti către Suceava, există o bifurcaţie în care avem două indicatoare. Cel spre stânga arată drumul către Dărmăneşti, iar cel din dreapta zice Suceava 12 km. Acum vreo 10 ani era un indicator mult mai serios, pe care scria că ambele drumuri duc la Suceava, doar că pe unul erau 20 de km, iar pe celălalt 12. Acum vreo 4 ani s-a izbit un idiot în indicatoarele alea şi praf le-a făcut. Au stat la pământ vreo câţiva ani şi în primăvara asta au fost refăcute, dar acum doar unul arată drumul către Suceava.

Din centrul satului Costâna, unde e spitalul de nebuni, mergând în stânga ai drum asfaltat şi ajungi la Suceava în condiţii bune. Dacă o iei la dreapta ajungi pe un drum asfaltat doar pe lungime de un km care, după ce se termină asfaltul, e impracticabil, fiind distrus în aşa hal, că nu mai pot merge pe el decât camioanele şi faietoanele. Pe 3 km drumul e într-un hal fără de hal. De la ieşire din Costâna, toată pădurea şi până dincolo de cantonul silvic de la Mihoveni.

În epoca Mârza era el rău, dar se putea circula cu maşina şi din când în când se mai îndrepta cu plugul. Sub Flutur e cu totul părăsit şi ultima dată a fost văzut acolo un utilaj după inundaţiile din 2009.

Să explic titlul. Flutur se burică şi abureşte pulimea cu turismul în "Bucovina", cu drumurile smereniei curului, cu pelerin în Paştele mă-sii şamd. Oamenii din alte judeţe au aici nişte suprize deloc plăcute şi nu cred că vor mai reveni.

Deghizat în ţăran dădeam cu coasa pe şanţ. În mai puţin de o oră s-au oprit două maşini lângă mine. Una cu număr de Bucureşti şi una cu număr de Prahova. Ambele erau cu turişti care veneau dinspre Cacica şi Solca, dar în centrul satului Costâna au văzut indicatorul Suceava 12 km şi au luat-o la dreapta. Speriaţi că asfaltul se termină brusc şi apoi începe un drum ca-n Africa, oamenii se opreau şi mă întrebau dacă drumul ăsta duce la Suceava. Le spuneam că şi ăsta duce, dar cu maşinile lor nu au ce căuta acolo şi mai bine se întorc şi merg spre Dărmăneşti, cum le arată indicatorul din centrul satului. Bucureşteanul nu m-a crezut, dar s-a întors după vreo câteva minute şi mi-a cerut lămuriri cum ajunge la celălalt drum. Prahoveanul s-a întors imediat ce i-am zis. Dacă într-o oră au ajuns pe acel drum de rahat două maşini, mă întreb câte ajung acum în perioada concediilor şi câţi se întorc înapoi înjurând în cel mai fericit caz.

În concluzie, fă, Flutur minciunosule, drumurile şi nu mai păcăli lumea, că-şi rup maşinile pe drumurile smereniei oranj. Pune indicatoare serioase! Că de căcaturile alea cu Ţinutul mânăstirilor şi de porţile "bucovinene" ne-am lămurit câtă utilitate au. Voi reveni cu nişte poze şi nişte filmuleţe care să arate starea acestui drum, pe care Flutur trimite turiştii spre Suceava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!