duminică, 31 iulie 2011

Trai, neneacă, pe banii contribuabilului român (Bîcota GIRB-istă şi binefăcătorul Grosar)

Pedelepra pompează anual câteva sute de mii de euro din banii contribuabilului în fiţuica Monitorul de Suceava. De prea mult bine, şefii de acolo s-au gândit că ar fi timpul să arunce cu bani în câini. În consecinţă, au dat drumul unei televiziuni pe internet pe care au denumit-o MonitorulTV. La câteva săptămâni de când a fost a lansată această televizie, am vorbit cu trei angajaţi de la Monitoru' şi nici unul nu ştia daca funcţionează sau nu, auziseră doar vag despre ea.

Imediat a fost cooptat, probabil s-a băgat singur, cel mai mare binefăcător al tinerilor cu talente speciale din Suceava şi împrejurimi, de la Ştefan cel Mare încoace, băgătorul în seamă Cornel Grosaru. După principiul discuţiilor de pe şanţ de duminică după amiază, când babele sunt deja venite de la biserică, el realizează emisiunea Simplu' cetăţean. Înregistrările se fac pe o terasă de lângă Cetatea de Scaun şi sunt urcate pe net după vreo două luni.

Nevoia de atenţie, oportunismul, cumetriile şi alte aspecte oculte i-au adus la aceeaşi masă pe imensul caracter sucevean şi unii reprezentanţi ai bîcotei GIRB-iste. Ei se dau ONG-işti care cică lucrează în interes public. De fapt, aşa cum o ştie toată lumea, ei lucrează numai şi numai în interes propriu. Se coalizează doar când e ceva de halit şi nu pot ajunge la mămăligă decât împreună. Formidabila emisiune de divertisment se poate vedea aici.

Oare ce imbecil a scris prezentarea organizaţiei de sub clip? E mai proastă decât un banc prost. Deja, aceşti maldavani nu mai păcălesc pe nimeni în oraşul Suceava. Cum să zici că promovezi românismul când îl aduci pe Tudor Darie să te înveţe tezele maldavropeniste clocite la Chişinău, când pui benăre pe organul tău onlain cu partidul lui Filat, când oameni care adoptă boboci din organizaţia ta se autodenunţă ca fiind colaboratori ai SIS, când faci trafic de droguri, când te baţi în piept că eşti maldavan dîrz, când practici ghetoizarea, când grohăi ruseşte prin campusul USV şi faci românii ţigani? Şi toată tagma asta de ostili ocupă locurile ETNICILOR ROMÂNI, care ar fi îndreptăţiţi să studieze în universităţile româneşti.

Din ce vedeţi acolo, contează două bucăţi: Xiuşa şi Vitalik. Restul sunt masă de manevră şi după cum observaţi, abia sunt capabili să lege două vorbe în limba română şi parcă nu ar fi studenţi, ci vulcanizatori sau măturători de stradă. Gagicile alea o tot dau că vor politică, mi se pare corect, o au model pe EBa. Dacă o tâmpită a ajuns în PE, de ce nu ar ajunge mai multe?

Flăcăul ăla se dă mare român. El se recomandă Vitalik şi recent a fost racolat în Acţiunea Pula de către Balamuc şi ai lui. Observăm că după 5 ani, nu se mai confundă Basarabia cu RM. Tot e bine. Dacă e aşa mare român acest Vitalik şi inima lui bate pentru Unire, atunci ce PLM caută într-o organizaţie statalistă cum e GIRB-ul? Întrebare valabilă şi pentru remorca lui. Aşa de capabil e băiatul, că nici îngeţată nu a reuşit să vândă în SUA şi l-au dat ăia afară. Momentan nu ştim ce beleşte în State. Îl aşteptăm să revină la Suceava şi poate din toamnă îl vedem şef la GIRB. El e responsabil de lipirea acelor gălbeneli pe care scrie Basarabia e România în Suceava.

Pe vremea campaniei BPR, GIRB-ul s-a menţinut departe, acum a primit aprobare de la Chişinău, prin şefia LSBR, să se înhame la Acţiunea Pula. Bîcotele astea maldavniste sunt cuiburi de spionaj şi fabrici de maldavani. Prin ele, autorităţile de la Chişinău se asigură că înapoi vor veni maldavani şi nu români. Aceştia din urmă fiind foarte periculoşi pentru statul croit cu creionul pe harta României.

Un tânăr basarabean este prin definiţie un student din RM, venit în România, care, din nedorinţa de schimbare, se ghetoizează în grupuri destinate păstrării mentalităţii implementată de "marea cultură" rusă în rândul românilor dintre Prut şi Nistru.

În GIRB deja s-a format o tabără de javre care se dau români, latră că vor Unire, dar, din punct de vedere al faptelor, ei lucrează pentru maldavnismul statalist promovat de guvernul Filat şi Marian Lupu. Cu tricolorul pe ei, aceştia profită de GIRB pentru a se băgă peste tot unde au gratuităţi şi pentru a căpuşa cât mai mult contribuabilul român.

Despre genul ăsta de organizaţii am tot scris şi deja se ştie ce scopuri au şi cine le-a fătat. Ele sunt finanţate în România şi de către un organism al statului Român numit Departamentul Românilor de Pretutidneni. Acolo e pus şef un maldavan băsist pe nume Eugen Tolomac.

Ăsta organizează tabere de vară la Sulina pentru tinerii români din afara României. Acolo, din păcate, nu ajung români decât foarte rar. Nu sunt aduşi tineri români din statele din jur care s-au afirmat activ pe frontul românismului. Sunt aduşi, contra servicii diferite (participări la marşuri şi mitinguri electorale ale PDL sau EBa, etc...), reprezentanţi ai organizaţiilor de "tineri basarabeni" din România şi astea sunt de vreo patru tipuri, în funcţie de ce grup de interese de la Chişinău le conduce.

Cei mai activi GIRB-işti, în fiecare an, merg şi petrec acolo câte o săptămână. Unii au mers şi trei ani la rând. Ia vedeţi cum se distrează pe banii voştri sau ai părinţilor voştri aceşti cetăţeni străini, care ocupă locul etnicilor români în universităţile noastre, în taberele noastre şi căpuşează bugetul nostru. Pe ăştia dacă îi întrebi ce se declară şi ce limbă vorbesc, se uită la tine de parcă i-ai scuipa.
Câţi dintre studenţii români născuţi în România au ajuns în tabere de vară la mare pe banii statului Român? Oare câţi români din RM, Ucraina, Serbia, Bulgaria ori Ungaria visează doar la România? Ce merite au aceşti "tineri basarabeni" grupaţi în organizaţii bugetofage, care după ce că au studii gratis, primesc bursă de la statul Român, în universităţile româneşti sunt discriminaţi pozitiv, să mai fie şi trimişi la mare gratis ani de-a rândul? Anul trecut, la Sulina, limba rusă a fost stăpână. Anul acesta vom afla ce s-a întâmplat, de la sursele noastre, în viitorul apropiat. Aspectele astea nu se prea spun şi trebuie să afle şi colegii lor români de ce facilităţi se bucură maldavanii şi cât tupeu au când ne fac ţigani pe banii noştri şi ne înjură în rusă.

Un comentariu:

  1. Domnul Cornel Grosaru in fiecare zi sta pe terasa din spatele uzeului de Stiinte cu sotia si cu alti din consiliu.Nu le lipseste din fata berea si cafele.Eu stau in zona si ii vad efectiv zilnic dupa orele 10 dimineata.Eu sau chuiar altii cetateni nu avem banii de o paine,iar acesti indivizii nu mai pot de bine.Carmen din Suceava.Adresa de email.carmen196191@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Dacă eşti prost, nu te băga!