marți, 9 august 2011

Combatem bucovinismul prin maldavnism (Flutur e Bulă al bucovinenilor)

Orice sucevean care ajunge la Chişinău şi vede propaganda moldovenistă se indignează şi mai apoi râde. Acelaşi sucevean, acasă, consideră că propaganda bucovinistă deşănţată a lui Flutur, este un element de mândrie locală, care ne diferenţiază de restul lumii.

Portalul moldovenii.md este considerat penibil şi lumea râde. Un eventual portal bucovinenii.at ar fi primit de aceiaşi oameni cu mare mândrie. Cetăţeanul Dănuţ Chidoveţ zice că în curând vor apărea pe tarabe cărţulii cu bancuri cu bucovineni şi Flutur în locul lui Bulă.

Cei de la GIRB, pe organul lor sprevest.ro, ne îndeamnă să-i cunoaştem. Deja îi cunosc mai mult şi mai bine decât şi-ar fi imaginat ei vreodată. Şi cunoscând mai departe tot felul de oameni din RM, am ajuns la concluzia că moldoruşii lui Pascaru sunt mult peste maldavropenii GIRB-işti cu cel puţin două feţe, care sunt şi cu Filat şi cu Acţiunea Pula şi cu Lupu, dar şi români când sunt puşi să dea teste la limba română, pe care nu o stăpânesc. "Tinerii basarabeni" sunt de mii de ori mai nocivi pentru România decât stataliştii rusofoni.

Propunerea mea pentru a-i face pe bucovineni să-şi dea seama cât de penibili sunt, e să purtăm materiale de la Pascaru şi ai lui "patrioţi ai Moldovei". Aşa, contrariaţi fiind, vor înţelege pe ce comoară istorică stau cu curu' şi cum alţii şi-o însuşesc pas cu pas, şi ei, în acest timp, o ard cu bucovinismul în stil de cap plecat între picioarele neamţului de la Viena. În cetatea Muşatinilor, ei fac "Bucovina Rock Castle" şi o declară km 0 al turismului în Bucovina. Parcă Pascaru e mult mai aproape de adevăr decât voi bucovinenilor, viitoare personaje de bancuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!