marți, 18 octombrie 2011

Bucovina pe înţelesul tâmpiţilor de orice vârstă

După ce au furat cea mai bogată şi plină de istorie bucată de Moldova, jegurile nemţeşti nu au făcut decât să-şi optimizeze exploatarea. În acest sens au şi triplat în câteva decenii numărul locuitorilor prin masive colonizări cu toate soiurile de alogeni de prin imperiu.

Ca să înţeleagă şi tâmpiţii de Pailanda, Burdujeni, Rădăuţi şi Câmpulung, care merg la Cluj la nişte desculţi care au supt-o un mileniu de la bozgori, de şi acum salută cu Servus, recurg la o exemplificare foarte sugestivă. Să zicem că tu ai un apartament cu trei camere. Vine un neamţ zăbălos cu ceafa lată, tatuat şi cu muşchi peste tine. Ţi-l renovează, îţi pune termopane, gresie şi faianţă, pe tine te trimite să stai doar în dormitor, iar în celelalte două camere bagă un ucrainean şi un jidan şi apoi vă ia chirie la toţi trei. Cu asta să mă mândresc?

Mă borâţilor, care vă tot daţi bucovineni, aţi auzit de ce se întâmplă peste graniţă? Dacă aşa de bucovinişti sunteţi, de ce nu luaţi atitudine? Probabil că nici nu ştiţi că Bucovina s-a întins şi dincolo de graniţa de nord a actualului judeţ Suceava.

Am văzut tot felul de pulărăi care se tot cacă pe ei când ajung pe aici că au venit în Bucovina. Să vă sară ochii din cap, dobitocilor!? De Cernăuţi aţi auzit? Ştiu că de bazarul de acolo ştiţi. De Adâncată, Storojineţ şi satele de pe valea celor două Sirete ştiţi ceva? De Fântâna Albă nici nu vă întreb, aveţi bafăru' prea mic. De ce nu mergeţi acolo să vă pozaţi şi să vă căcaţi apoi din picioare pe FB că aţi fost în Bucovina?


Alo, Flutur, de Bucovina asta de mai sus ai auzit? Nu o face pe surdu', că tragi destule chiolhane peste graniţa lui Stalin şi tot de acolo cari ţigări cu hârtie de la Securitate, că nu degeaba ţi-a trimis Chioru' mascaţii în vamă să te pună cu botul pe labe. Mă cac pe toate programele tale cu Bucovina în care îl imiţi pe Ceauşescu şi care nu au decât un purulent scop electoral.

2 comentarii:

  1. esti un cacat in ploaie ce cultura au nemtii ? SUPER EI AU ADUSO IN BUCOVINA

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi care e cultura aia, idiotule? Lasă-mă să o descopăr singur, nu mi-o băga tu pe gât la grămadă cu ucrainieni, nemţi, jidani, secui şi biserica ortodoxă condusă de sârbi.

    RăspundețiȘtergere

Dacă eşti prost, nu te băga!