joi, 22 decembrie 2011

Imnul USV

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava are un imn. Are un imn demn de numele său şi de istoria reală a oraşului. Este compus şi interpretat de Bogdan Ota. Vocile sunt ale corului Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Ascultaţi-l!

BOGDAN OTA ŞI CORUL CA CIPRIAN PORUMBESCU SUCEAVA - Imnul USV

Mă bucur că sună bine, are versuri potrivite şi deşi unii de la USV o ard în stil bucovinist, acest imn nu e atins de acest complex de slugă. Şi dacă e să fim corecţi, USV-ul se trage mai mult dinspre Iaşi, decât dinspre Cernăuţi şi la Iaşi există universitate dinaintea Cernăuţilor. Prin ceea ce transmite arată clar că USV-ul se diferenţiază de linia fluturistă a circului bucovinist şi că a rămas singura instituţie din judeţ încă neatinsă de pedelepră, deşi nu se ştie cât va mai rezista, pentru că Ardeleanu, Flutur şi Funeriu dau lovitură după lovitură universităţii sucevene.

Şi nu pot să nu închei fără să zic că în 2010, când mi-am scris opiniile despre muzica lui Ota, am fost numit pupincurist. Acum se înghesuie lumea să-l vadă şi toţi îl apreciază, dar a fost nevoie ca în altă ţară să fie recunoscut ca să poată primi acelaşi tratament şi acasă. Observăm influenţe războinice, dramatice provenite din metalul simfonic experimentat de Ota în cadrul Neuroleptica. Pentru a putea face comparaţie, ascultaţi cântecul de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!