miercuri, 4 ianuarie 2012

Unde s-au pişat 1500 de mascaţi şi 5000 de spectatori?

Dacă de Ziua Naţională, baronul bostăniu de Bucovina, pe numele său de luptă George Flutur cavaler de Botoşana, nu a reuşit să aducă la defilare decât patru plutoane de soldaţi, iar din case nu au ieşit decât 200 de bucovineni gospodari, a treia zi de Crăciun, în faţa CJ Suceava au fost mobilizaţi pentru scălămbăială peste 1500 de mascaţi. Boborul bucovinean a ieşit cu mic cu mare să vadă circoteca ambalată drept festival de tradiţii populare de etnobotanistul folcloric Brăteanu.

Toate bune şi frumose, nu avem ce comenta, ăştia sunt bucovinenii lu' peşte prăjit, electoratul vârtos al Insectei, dar unde s-au pişat ei?

În nişte locuri cu adevărat civilizate, unde civilizaţia nu este echivalentă cu proslăvirea ocupaţiei austriece şi aruncarea gunoiului în albiile râurilor, când sunt asemenea adunări de oameni, se montează ad hoc câteva veceuri ecologice, pentru că omul când bagă în el şi elimină. Înainte, nu era nevoie de veceuri în centrul Sucevei, aveam ruinele clădirii unde se află acum Casa naţionalităţilor şi mergeam acolo cu mic cu mare, bărbaţi şi femei, la depresurizare şi defecare. Acum acel loc nu se mai bucură de mirosul urinei.

Şi totuşi, unde s-au pişat 1500 de mascaţi şi 5000 de gospodari gură-cască bucovineni? În ziua circului, se puteau observa pâlcuri de mascaţi şi spectatori cum o luau prin parc şi traversau bulevardul, apoi stăteau circa un minut şi reveneau fericiţi în faţa CJ. Unde se pişau ei? Pe clădirea Dom Polski şi a Ansamblului "Ciprian Porumbescu". Urmele se cunoşteau şi la câteva zile, după cum puteţi vedea în pozele de mai jos.


9 comentarii:

 1. Am văzut un bucovinean îmbrăcat la costum popular pișându-se pe zidul care împrejmuiește Hanul Domnesc, ziua în amiaza mare. Deci și acolo.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dar de unde stii tu ca erau bucovineni si nu erau regateni imputiti, ca tine? Sau te-ai perfectionat in a-i recunoaste dupa mirosul urinii. Esti la fel de expert si cu Treaba Mare?
  Esti de rasu' plansu'!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Înainte să scrii un comentariu respectă avertismentul

   Ștergere
  2. Am vazut Camile, ca nu-ti comenteaza mucii imprastiati in spatiul online mai nimeni, doar 1-2 din aceeasi "specie" cu a ta, a asa zisilor "bipezi cu creierul perfect neted", asa ca mi-am zis, hai sa animez eu un pic spiritele... de aia.
   Chiar daca sunt destept si tu nu suporti asa adversari, am sa-ti respect avertismentul, "ma cac" pe blogul tau si nu ma mai bag. Nu uita sa faci poze si sa scrii un articol frumos: "Un bucovinean destept s-a cicat pe blogul meu!".
   Cu "pisatii" gata acum, ai epuizat subiectul. Ahhh, ar mai fi totusi ceva, "cum isi marcheaza teritoriul cainii vagabonzi"...mare, mare atentie Camil cum adulmeci, poate fi in zig-zag, linie continua, in paralel, tangential, incrucisat...,nu tu ba! Marcajul!!!
   Auzi Ghio, de ce nu ai afisat raspunsul meu la articolul celalalt, "la fel de interesant", unde ai acel moment de sinceritate si recunosti doar ca esti un vierme, insa eviti sa spui ca in slujba lu' Felix? Gogomanule, stiu, stiu ...iti "rotunjesti" si tu un pic veniturile acolo, viata-i grea, tre sa mananci si tu...

   P.S. Nu astept raspuns! Eu oricum l-am anticipat deja. Nu-ti obosi neuronu' inutil, ca la final sa-ti iasa doar unicul si eternul: "Esti prost!".

   Ștergere
  3. Nu pot lua în serios pe cineva care "animează", scrie fără diacritice, folosește "tz" și "sh", șamd. Rețin doar că ești un bucovinean prost, ceea ce e pleonasm. Poți alege, ori bucovinean, ori prost

   Ștergere
 3. Bingo! Raspuns scontat.
  animá (animéz, animát), vb. – A însufleți, a încuraja. Fr. animer. – Der. (din fr.) animați(u)ne, s. f.; animator, adj.; animozitate, s. f.; desanima, vb. (a descuraja); inanimat (var. neanimat), adj.; reanima, vb.
  Ce ziceai tu??? Ca scrii pentru aia cu ordin la zi... parca spuneai, sa nu fie nevoiti sa caute in dictionar?!!! De aia folosesti limbajul de balta? Pai tu esti primul care nu stii sa cauti in dictiona, TZaca. Stai linistit, nu-i bai! Esti intr-o contradictie continua. Avertizezi sa nu se bage prostii, apoi dupa cum imi raspunzi, dai de inteles ca de fapt scrii pentru ei. In rest ce mai debitezi tu pe-acolo cu diacriticele s.a.m.d.,sunt rahaturi e ca sa nu adormi. Ce sa spun? Uite ca-ti scriu cu diacritice...Pupà-ne in cùr, pè nòi bùcòvinènii, iàr dàcà nù-ti plàce in Bùcòvinà, nu nè supàràm dàcà te intòrci de ùndè ài vènit! cè zici? Diàcriticè sùficièntè???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Boule, probabil sunt prea subtil, "animează" în continuare și arătă-mi, boule, unde e Bucovina pe hartă și cine sunteți voi, boule, de scrii în numele mai multora, boule, spre că nu e vorba de toate personalitățile tale, boule care ești tu bou.

   Ștergere
 4. Aaaa, m-am prins mai Camil. Vrei sa spui ca nu am ce anima??? Hahahaha. Ai dreptate! Ce subtil esti. Pai tu scrii si tot tu te citesti... (Norocul nostru ca nu te mai citeste careva! Ca daca Ponta e "micul Titulescu", pe tine ar fi in stare sa te supranumeasca boboru', "Iorga, pe patul de moarte!"). Si de cateva zile m-am nimerit si eu, nu tocmai intamplator, pe-aici. Eu animat sunt, iar un biped cu encefalul perfect neted (suna mult mai stiintific, asa-i?!!!), ma energizeaza mai ceva ca un RedBull.
  Dar cum draga Camil, Ovidiu, Semafor, Trandafir, Gurita, Nasuc sau cun naiba te-o chema, cel mai destept cedeaza, te salut! Du-te in drumul tau de fier! Sa fii fericit!

  q.e.d.

  P.S. Stii ca mi-ai dat o idee??? Sa fac si eu un blog unde sa ma distrez in voie. Ai sa accepti sa fii "pretenul" meu? Pentru ca daca nu am sa impartasesc cu tine, n-o sa aibe nici un farmec.
  Adio.

  RăspundețiȘtergere

Dacă eşti prost, nu te băga!