marți, 13 martie 2012

Parastas în Bucovina

Joi, 15 martie 2012, între orele 16 şi 17, în faţa Palatului Administrativ din Suceava, va avea loc acțiunea intitulată Parastas în Bucovina. Invităm toţi foştii, actualii şi viitorii manifestanţi suceveni la ultima noastră acţiune autorizată. Din programul Parastas în Bucovina fac parte:

1. Slujba de înmormântare a corupţiei, lichelismului politic, ticăloşiei, prostiei, infatuării, nemerniciei, trădării de ţara (încă se caută popă, dascăl și bocitoare)

2. Oda bucuriei (interpretată de etnobotanistul folcloric Călin Brăteanu)

3. Foc de artificii care marchează sfârşitul seriei de mitinguri iarnă - primavară 2012 (butonul va fi apăsat de vituperantul Ioan Manole ot Havârna)

Ne-am dat seama că aici la noi în Bucovina, în Grădina Maicii Domnului, doar Flutur ne poate fi drept călăuzitor și doar Băsescu poate fi bravul cârmaci al corabiei România. Am conștientizat că noi suntem o mână de descreierați care nu pricep cât de mult bine a făcut Bucovinei cel mai iubit fiu al ei. De acum înainte ne vom alătura restului sucevenilor, bucovineni adevărați, care preamăresc binecuvântarea portocalie.

Noi nu spunem ca pedeliștii că Suceava nu a mai avut niciodată în istoria ei un conducător ca Gheorghe Flutur. Noi spuneam că Suceava nu a mai avut un om ca Gheorghe Flutur de la Ștefan cel Mare și ca să ne arătăm mândria, l-am invitat pe poetul Bucovinei fluturiste Vasile Cerlincă să recite pe scările Palatului Administrativ crezul său poetic intitulat Române, nu da în român!

Cameraman şi fotograf oficial al evenimentului, pe lângă băiatul lui Dom' Şalar, Dom' Şalar / Cel mai exemplar jandar, va fi întâiul pelerin al Bucovinei pe numele său de mirean Niculai Barbă. Are referinţe bune de când fugea după aburoasă să-l prindă în poze pe Flutur cum trăgea de maneta şuierătoarei locomotivei.

Din când în când, în timpul parastasului, vom striga cu toţii punându-ne cenuşă în cap: „Flutur, te iubim / Că ca tine nu găsim!”. După eveniment voi posta și câteva fotografii grăitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!