joi, 14 iunie 2012

Un fost ungător de rulmenţi la CCH a dughenizat târgul

Fostul ungător de rulmenţi la CCH a ajuns la al treilea mandat în fruntea târgului Suceava. Deja începe să se dea pe lângă PNL şi şi-a adus aminte din nou de bunicul său liberal. E pregătit să se reînţeleagă de minune cu cei propuşi viceprimari. A fost de multe ori în aceeaşi tabără de găinării cu ei. Se zvoneşte că viceprimarii vor fi: Găleată, organizatorul de concerte electorale pentru EBa, cu bani daţi de Lungu şi Corneliu Vornicu, traseist politic recunoscut.

Adus în CCH de taică-su' pe vremea comuniştilor, viitorul primar a dezvoltat o prodigioasă carieră de ungător de rulmenţi. S-a apucat şi de liceu şi a făcut unul la seral în Burdujeni. A rămas şi repetent. Brusc, de la ungător de rulmenţi a devenit economist. Aşa se recomandă acum peste tot. Probabil a absolvit aceeaşi facultate la care a devenit Ioan Balan doctor în ştiinţe economice. Nu e penibil că doi ţărănoi incapabili să scrie după dictare au ajuns primar cu trei mandate într-un oraş reşedinţă de judeţ, respectiv membru al comisiei parlamentare de siguranţă naţională din Parlamentul României?

Asta e o altă poveste, dar poate fi şi o explicaţie relevantă pentru modul în care administrează oraşul Lungu Ion. Ce e cât se poate de vizibil şi deranjant, pe lângă alte flegme pe obrazul Sucevei, e dughenizarea oraşului. Dacă mergeţi în Bacău de exemplu, nu veţi găsi dughene, chioşcuri, barăci, tarabe, hrube şamd pe spaţiul verde şi pe trotuare. Oraşul arată a oraş, nu a bazar.

Dacă cineva vrea să-şi deschidă un spaţiu comercial în oraş, nu are decât să-şi cumpere un apartament la parter şi să facă acest lucru, dar fără a schimonosi clădirile. În mandatele lui Lungu, cine a vrut şi-a făcut dugheană pe trotuar şi pe spaţiul verde. El însuşi i-a dat autorizaţie fiului său să ocupe în stil ţigănesc un trotuar întreg.

Am şi câteva exemple relevante. Primele două sunt nişte florării din cartierul George Enescu. Urmează o patiserie trântită aiurea lângă Muzeul de Istorie. Apoi avem seria de hrube din zona Policlinicii. În al treilea mandat, sper că şirul de dughene nu va ajunge până la Palatul de Justiţie.

PS Fostule ungător de rulmenţi la CCH, dacă tot ai făcut sens giratoriu în centrul târgului şi dacă tot statuia lui Petru I Muşat stă aiurea lângă cimitirul Pacea, pune-o în acel sens giratoriu. Ar sta foarte bine acolo, mai ales că te scremi de trei luni să scoţi stâlpul McDonald's şi aştept un răspuns şi la această întrebare.

5 comentarii:

 1. Am impresia că patiserie de lângă Muzeul de Istorie era acolo din vremea lui Ceaşcă, nu garantej dar parca aşa imi aduc eu aminte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sigur nu era acolo. Spaţiul dintre muzeu şi patiserie este acum atât de mic că abia poate trece o persoană pe acolo.

   Ștergere
 2. Confirm patiseria de pe colt de le bremea lui ceasca. La fel chm era un birt si unde e acum bcr-ul

  RăspundețiȘtergere
 3. Inspectia in constructii, parca asa se numeste forul raspunzator de respectarea normelor de rezistenta in constructii e la degetul mic a gospodarului incult dar sfatos ca o baba serios menopauzata la hormoni si neuroni. Ce sa ceri economistului specialist in licitatii aranjate si tras spuzxa pe turta familiei cand de la urcarea pe tronul primariei a adunat in juru-i acoliti asemeni lui , care sa-i asigure spatele. Primaria a devenit o enclava in care daca un angajat doreste sa-si faca onest meseria , ramane pe dinafara. Evolutia profesionala a ungatorului de rulmenti inainte de primarie se pare ca i-a folosit deoarece cred ca atunci a invatat serios lectia sa fii indolent si alunecos cand iti urmaresti scopul propriu, in rest ... cainii latra caravana trece si mai vine un circ electoral cu "hai sa-i mai prostim odata pe prosti"
  Pana la urma sa nu fim prea pretentiosi pentru ca ungatorul e prototipul primarului de tip nou.

  RăspundețiȘtergere

Dacă eşti prost, nu te băga!