duminică, 11 noiembrie 2012

GYR, preşurile de stânga şi instigatorii la antisemitism

Între anii 1990 şi 2000, grupul Divertis făcea spectacole prin ţară. Cam 3-4 pe an. Erau spectacole bune, foarte concentrate în umor de înaltă calitate şi satirizau excelent viaţa politică. Atunci nu erau mulţi cei care-i înţelegeau, dar nici puţini. După 2000, grupul a intrat pe radio şi sticlă cu emisiuni săptămânale. Umorul s-a diluat, iar numărul celor care să-i priceapă a scăzut dramatic. La un moment dat grupul s-a scindat. Cei care au mers cu Toni Grecu au început să practice un umor de tip Bendeac sau Pro TV, care prinde bine la telespectatorii lui Măruţă.

Aripa humoreană a grupului şi Gyuri Pascu l-au cooptat pe Aciu, personaj cunoscut pentru şoul TV Ştirile de Sâmbăta Asta realizat cândva de clujenii Uscat şi Trofin, plus încă doi-trei actori mai tinerei şi au format Distractis. Această echipă făcea până de curând o emisiune de umor la TVR1. Genialitatea de odinioară s-a pierdut, însă a păstrat linia vechiului Divertis, asta pentru că textele erau scrise de Antonesei şi Gora. Într-un sezon de televiziune, greu am putut aduna faze bune de umor care acum 15 ani erau concentrate într-un spectacol de tipul Divertis Summer Show. Unul dintre aceste momente mi s-a părut cel numit Bunicuţele din PSD sau Pesedievski Babuşki. Vedeţi aici de la minutul 42 şi de la minutul 44 parodia după babele trimise de ruşi la Eurovision anul ăsta.
 
Am ales acest preambul pentru a nu uita totuşi cine sunt cei din PSD. Ce m-a surprins oarecum e că după ce a citit poticnit caricaturalul personaj Neamţu Mihail o poezie a lui GYR la lansarea candidaţilor ARD, cei grei din PSD şi-au văzut de treaba lor, însă au sărit ca arşi nişte puţoi cu caş la gură şi au început condamnarea publică murind de grija evreilor şi a extremismului. Cei care au sărit ca prostul din baie sunt de două categorii: inculţii necopţi prea obişnuiţi să frece buha pe bani mulţi prin dezbateri, simpozioane, adunături fără finalitate şi fără scop şi abjecţii direct interesaţi din care fac parte jurnalişti apropiaţi de USL sau lingăi ai evreimii, ori ei înşişi urmaşi ai cominterniştilor evrei veniţi pe tancurile sovietice să ne dea cu 50 de ani înapoi.
 
Prima categorie, pe care însuşi Ernu, om de stânga, o defineşte în cartea sa Ultimii eretici ai Imperiului, este formată din: "Stânga de altădată, care-şi asuma tot soiul de poziţii riscante şi incomode, a devenit acum culturally left, un soi de freak, băieţii de oraş responsabili cu lichidarea analfabetismului urban. Ei sunt in action şi te vor duce în cel mai nou, fancy, dar undeground club, la cel mai tare party, la cea mai cool galerie sau îţi vor arăta cea mai critică revistă."
 
Cel mai bun răspuns pe care-l puteau primi aceşti băieţi de oraş necopţi inculţi sau ipocriţi abjecţi a venit din partea lui Cristian Ghinea, voce a societăţii civile româneşti puternic finanţate de pe afară, cu legături strânse în aripa băsistă. Într-o postare pe FB, care a stârnit ceva valuri, omul spune cam aşa (am postat doar ceea ce contează aici):
 
Câteva chestii despre Neamțu și Gyr:

1. Da, când îți bagă lumea lampa în ochi că ai scris de bine de legionari la 16 ani e proastă inspirație să citezi din Gyr.

2. Da, mi se pare o tâmpenie să nu poți cita din Gyr, ministru legionar câtă vreme îl predăm la școală pe Sadoveanu - șeful statului numit Republica Populară Română atunci când Gyr era pușcăriaș politic. Ar trebui să epurăm spațiul public de toți colaboraționiștii fasciști ȘI comuniști. Da, nu mai rămâne mare lucru din cultura română. Dacă nu vrem să facem asta, atunci haideți să precizăm și la unii și la alții care cum ce. Ca să nu mai zic că asta se întâmplă în țara în care șeful guvernului a purtat tricou cu Che Guevara, un criminal care potrivit propriile mărturii a împușcat cu mâna sa oameni din motive politice (ceea ce îl face chiar mai sexy în ochii tineretului progresist mondial). Deci, aștept ceva explicații de la Victor Ponta cum de a purtat în tinerețe tricou cu un criminal extremist. Și de la Crin Antonescu o declarație de regret și delimitare față de extremismul de stânga, așa cum ceilalți lideri ARD s-au delimitat față de extremismul de dreapta.

3. Da, mi se pare o mare nesimțire să facă pe arbitrii eleganței fanatacii de la site-ul de extremă stânga Critic Atac. Adică cum de site-urile legionare sunt așa obscure prin fundul netului, iar site-ul de extremă stânga CA este plimbat prin zona onorabilității? Rog oamenii normali la cap din România să trateze site-ul de extremă stânga Critic Atac exact ca pe ceea ce este. Sunt și îngrijorat că din taxele mele sunt plătite salariile unor profesori universitari care propagă ideologia marxist-comunistă în facultăți, profesori care scriu pe site-ul de extremă stânga CA, dar despre asta poate mai apucăm să vorbim.

A doua categorie e formată din jurnaliştii abjecţi. Când a dat Şova cu mucii în fasole, Antena 3 l-a protejat şi aproape a omis subiectul şi era unul considerat mult mai grav de evreime şi de lingăii săi, acum, toţi moderatorii încercau să stârnească lumea să condamne poezia lui Gyr. Nu a făcut-o mai nimeni, pentru că, în general, la Antena 3 vin analişti şi oameni politici cu ceva cultură şi s-au prins că e jenantă această abordare a subiectului. Mai abject ca anteniştii şi mai demn de scârbă în manifestare a fost un anume Andrei Bădin, încă mai apare pe sticlă şi aberează scuipând camerele şi invitaţii. Şi mai deranjante au devenit operaţiunile de punere a cenuşii în cap în public şi temenelele pe care le fac în faţa unui grup de interese care a confiscat suferinţele evreilor, cei care se consideră au călcat pe bec: Şova şi Neamţu.
 
Exact cum au procedat acum, anteniştii procedează de mai multă vreme şi cu Mihai, fost rege. De după episodul cu Băsescu, la Antene se practică o linguşeală aşa de unsuroasă şi de scârboasă la adresa fostului rege şi a camarilei din jurul său, de-ţi vine să vomiţi. De când un securist comunist ca Voiculescu e regalist? Şi mai dubioasă este emisiunea Ora regelui de pe TVR1. Oameni buni, ce caută o asemenea emisiune la TVR1, din moment ce România este republică? Şi cei de la Antene mor şi de grija săracului Năstase Adrian. Omul merită să facă puşcărie cu vârf şi îndesat numai şi numai pentru asta. Există două categorii de persoane care mă irită şi între care poate fi pus semnul egal: băsiştii şi regaliştii. Aşa cum Băsescu e târfa de serviciu a marilor puteri acum în România, fostul rege Mihai a fost odinioară şi nu mă încântă deloc că a salvat el vieţile nu ştiu câtor occidentali cu preţul distrugerii poporului său şi a călcării în picioare a României.
 
Despre acest sinistru parcă scăpat de la balamuc, Mihail Neamţu, în ultima perioadă au apărut o grămadă de informaţii. Că este un om de nimic ahtiat după bani nu miră pe nimeni. Exact câte parale face individul aflăm dintr-o relatare a unui cetăţean care l-a cunoscut într-o anumită conjunctură. Altă opinie despre cât de demn de dipreţ este acest închipuit, citiţi aici.
 
De fiecare dată când apar discuţii despre derapajele de extremă dreaptă sau cineva are curajul să spună că şi evreii au făcut rău şi că nu deţin monopolul suferinţei pe Terra, apare un individ pe nume Katz, care monitorizează antisemitismul în România. Omul e mai mult decât suspect şi e bănuit de potlogării şi ilegalităţi. De fapt, fiecare comunicat şi ieşire publică a acestui dubios nu face decât să inflameze antisemitismul şi să readucă în conştiinţa publică faptul că din 1944 şi până în 1964 evreii bolşevici au distrus cam tot ce era om de valoare în ţara asta şi înainte să mi se tot bage pe gât Holocaustul, poate aflăm şi noi ce au făcut evreii între anii 1940 şi 1941 în Basarabia şi nordul Bucovinei după ce s-a retras administraţia românească.
 
Aşa cum în mare parte evrei nevinovaţi au avut de suferit după 1941, pentru că agenţii cominternişti erau la fraţii sovietici demult şi erau instruiţi ce să facă după terminarea războiului, aşa şi acum, rudele victimelor Holocaustului sunt răspândite prin toată lumea şi îşi văd de treabă, iar din acuzările publice nefondate au tot felul de beneficii nişte impostori, care tulbură apele de fiecare dată când au ocazia şi învrăjbesc lumea. Nu degeaba evreii cinstiţi spun despre cei care se ocupă cu genul ăsta de activităţi că practică Holocash-ul.
 
Urmaşii cominterniştilor de tipul Tismăneanu, Patapievici, Baconschi şamd ar trebuie să aibă decenţa să facă naibii nişte paşi în spate şi să o lase mai moale cu condamnările pentru patru ani în care evreii au fost prigoniţi în România, când cei din neamul lor au omorât sistematic tot ce era bun şi nu numai, aici, pe o perioadă de 20 de ani. Pentru lămuriri consultaţi lista şi observaţi cine a fost coordonatorul crimelor.
 
Despre chestiunea care a inflamat spiritele şi l-a readus în prim plan pe Radu Gyr, o părere cu care sunt sută la sută de acord, citiţi aici. Ce nu pricep mulţi e că extremismul de stânga nu e mai puţin nociv decât extremismul de dreapta şi că la număr de victime îl bate în mod ruşinos pe acesta. Probabil că se numără numai victimele evreieşti, restul nu contează, de aici atitudinea asta.
 
PS Ciudat, dar pe 9 decembrie voi pune pentru prima dată ştampila pe un PSD-ist. Pentru că am avut de suferit din cauza ideilor mele spuse în stradă şi pentru că am fost sprijinit de oameni din PSD, voi face acest lucru. La PSD Suceava sunt oameni cu mult mai multă onoare decât la PDL. Apropos de 9 decembrie, Forţa Civică, partidul de securişti penali şi la propriu şi la figurat, şi-a făcut sediu în cartierul George Enescu din Suceava. Într-o seară, săptămâna asta, a venit Flutur să-i instruiască pentru campanie. Mai multă lume s-a adunat şi a început să huiduie. Imediat au apărut aganistanii lui Şalar şi au ridicat câţiva. Nu ştiu dacă au fost amendaţi sau doar avertizaţi.
 
PPS Văd că de când a plecat la domnu' Dan, Gelu Vişan, PDL are un alt propagandist în persoana cumanului Neagu Djuvara.

8 comentarii:

 1. mda, iar la lansarea de ieri a USl a aparut dom Lungu sa faca cancan ca ajuta, sprijina, promoveaza echipa USL.. de asta ce sa mai zici ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. El crede că aşa îşi va păstra afacerile necurate şi va scăpa de puşcărie

   Ștergere
 2. Sincer, nu vad pe ce psd-ist ar merita sa pui stampila. Sau pe ce pd-l-ist...sincer nu vad pe cineva care ar merita sa pui stampila pe el...

  RăspundețiȘtergere
 3. asta nu e criteriu sa votezi mereu contra cuiva, cam gata de amu cu principiul votului negativ....dar cum nu se gasesc politicieni de valoare, pur-sange ci doar ciurucuri ordinare care vor doar parale, putere si avantaje de grup, slabe sperante... eu ma duc la vot sau nu? nu mai stiu nici eu domnu camil, nu mai stiu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După ce vei fi amendat aiurea de Jandarmerie la comandă politică, după ce vei umbla prin tribunale, după ce-ţi vor fi ameninţaţi părinţii şi tu căutat pe la locul de muncă dacă nu ai călcat pe bec, atunci vei înţelege ce înseamnă să votezi cu ură

   Ștergere
 4. draga Cami, te inteleg, ai dreptatea ta, nu pot sa nu o recunosc, dar, noi, mai evoluam, ne mai civilizam ca natie? sau ne dam pe topogan pe un drum intunecos si fara perspective? păi pe şalar de ce nu l-au zburat inca? ca auzisem ca i s-a cerut capul. Alti sefi de deconcentrate si subordonate de ce stau inca pe functii desi se stie ca sunt pedelisti si au facut tot felul de grozavenii? votul cu ura.. hmm, eu am depasit etapa acesta de multisor, acum ma intreb cum sa imi fac oare curaj ca sa votez cu.. scârbă...of !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E singura motivaţie care îţi dă satisfacţie, în rest îţi furi singur căciula. "Alti sefi de deconcentrate si subordonate de ce stau inca pe functii?" Ca şi Lungu, au învăţat tabla împărţirii şi-i finanţează campania electorală lui Băişanu. De unde crezi că individul are bani de două campanii într-un an? Asta e valabilă pentru instituţiile care au ajuns să fie controlate de PNL. Unde are controlul PSD, Nechifor îi schimbă, dar mai lent şi numai legal, de aia durează puţin. Despre Şalar e ştiut că-i o slugă şi are relaţii bune cu Mârza, care deocamdată îl controlează sută la sută pe Nechifor. Ştiu că după alegeri şi Şalar va fi detaşat prin sudul ţării, ca şi Dulgheru. Vom vedea

   Ștergere

Dacă eşti prost, nu te băga!