luni, 27 februarie 2012

Vrei un scaun în cap? Mergi la Old Times!

Citiţi povestea aici, aici şi aici. Poze care nu au apărut în ziare vedeţi mai jos. Abia după puternica operaţiune de presă a mediatizării cazului s-a pus şi Poliţia pe treabă. Dimineaţă audiau pe bandă rulantă.

Ce mă intrigă e faptul că acum câteva săptămâni, tot la Old Times, erau nişte indivizi beţi. Între ei un miliţian şi un securist de la 2:15. Ăştia doi s-au îmbătat, s-au pupat, au dansat, s-au îmbrăţişat, au spart sticle şi pahare şi au plecat în cele din urmă fără să plătească. Au dat o gaură de vreo 6 milioane. Nu s-a întâmplat nimic. Nimeni nu a sunat pe nimeni. Nu a apărut niciun ţigănoi care să dea cu scaune în cap. De ce oare? Simplu. Ce ţi-e MAI, ce ţi-e lumea interlopă?

sâmbătă, 11 februarie 2012

Pregăteşte Manole o fiţuică clandestină pentru campania electorală?

Din ciclul Române, nu da în român!, vă prezint astăzi povestea Vituperantul şi fiţuica clandestină. Cei care ştiu cu ce se mănâncă presa, cunosc faptul că orice campanie electorală este mai mult decât mană cerească pentru acest segment al societăţii. Respingerea comasării alegerilor de către Curtea Constituţională a făcut ca lucrătorii de presă să sară în sus de bucurie. Jurnaliştii înregimentaţi în propaganda portocalie jubilează. Ei sunt conştienţi că Pedelepra îşi va arunca în jocul politic toate resursele financiare în scopul păstrării poziţiilor din care au tăiat şi spânzurat, au sfidat şi s-au îmbogăţit. Drept urmare, munca la strategii, planuri şi acţiuni e în toi.

sâmbătă, 4 februarie 2012

Securiştilor, vă cunosc după sandale...

Şi acum, ca şi pe vremea lui Ceauşescu, cel mai privilegiat cetăţean al României este securistul. Dacă înainte de 1990 era o structură mamut cu mai multe direcţii, acum sunt o grămadă de structuri oarecum separate. Avem mai multe servicii speciale decât autostrăzi. Aşa se face că, pe la protestele din ţară, de exemplu la Suceava, din 36 de participanţi, ai 6 oameni în civil aflaţi în misiune. Nu intră aici la socoteală cei aflaţi în uniformă şi reprezentanţii presei. Populaţia Sucevei a scăzut cu vreo 20%, mai scădeţi şi numărul de securişti, că acum, dacă ai 8 cunoscuţi, 2 din ei sunt sigur securişti.