miercuri, 18 iunie 2014

Mult stimatului prezident al întregii Bucovine, Cătălin N.

Stimate domnule Cătălin N, prezident al întregii Bucovine şi al părţilor populate cu regăţeni doritori de civilizaţie imperială dinspre ţinuturile Botoşanilor şi Fălticenilor, ţin să vă mulţumesc cu mare consideraţie că aţi binevoit a repara Drumul Smereniei, operă de mare angajament civilizator a predecesorului dumneavoastră politic, excelenţa sa, cum îi spuneau nişte căcaţi oranj ajunşi astăzi oamenii dumneavoastră de nădejde în clădirea pe care o ocupaţi vremelnic, Gheorghe F. de Botoşana, Humor şi Mălini. Vă informez că lucrarea făcută tocmai s-a dus la vale cu ploile căzute în ultimele zile şi aţi aruncat nişte bani degeaba, care puteau finanţa încă o zi a concursului internaţional de urinat cu boltă pe zidurile Cetăţii de Scaun a Sucevei, cunoscut în 31 Motor's PUB, cea mai insalubră dintre fundăturile Sucevei, drept Bucovina Rock Castle.

Am observat că de când v-aţi aşezat pe scaunul excelenţei sale Gheorghe F., aţi fost un vrednic continuator al operei de blagoslovire a judeţului nostru cu vomă bucovinistă. Elanul dumneavoastră a fost atât de puternic, încât, în cârdăşie cu politrucul util tuturor partidelor, Emil U., aţi făcut pe dracu-n patru ca memoria predecesorului dumneavoastră politic să fie uitată şi pe turiştii amatori de folcloriste şi sex rustic, atunci când vor auzi dubiosul cuvânt "Bucovina", să nu-i mai ducă gândul la scrisul cu oi pe dealuri, ci la oameni care-şi dau foc în timp ce joacă hora. Am auzit că împreună cu fostul ungător de rulmenţi la CCH, Ion L., aţi iniţiat o procedură de urgenţă pentru ca strada Ştefan cel Mare din Suceava să redevină Franz Joseph, în virtutea rolului civilizator pe care l-a avut acest împărat, spre deosebire de săbaticul voievod valah şi a prieteniei nemărginite, care leagă cele două instituţii de firmele care fură şi exploatează nemţeşte: Pfeifer, Egger şi Schweighofer.

În numele pământului slav al Bucovinei străbune şi al celor 0,93% din populaţia judeţului formată din ucraineni, după cum arată ultimul recensământ, pe ruinele muzeului de istorie de la Siret, a doua capitală Moldovei, pe care l-aţi ras de pe suprafaţa pământului pentru a ridica un memorial al Holocaustului, vă rog, din adâncul istoric al rădăcinilor mele slave, să ridicaţi un modest monument, tot acolo, pentru cei 100 de eroi care s-au ridicat de pe Maidan direct la cer şi pentru martirii care continuă să moară în estul statului cu care împărţim virtuala Bucovină, ştiu că unii află pentru prima dată acest lucru şi au suferit deja un şoc. Spre bucuria dumneavoastră, vă informez că deja românii de peste sârmă, nu cei care cară ţigări în folosul şi sub protecţia partidului dumneavoastră, ci ceilalţi, îşi spun bucovineni şi nu români. De ce? Poate aflaţi data viitoare când mergeţi în nordul judeţului şi nu aveţi ca punct final al vizitei sinagoga din Rădăuţi, ci vă avântaţi cam un kilometru peste frontieră şi citiţi ce scrie pe monumentul de la Fântâna Albă.

În fiecare dimineaţă când mă uit la TV şi văd o bandă galbenă pe care scrie cu negru că au fost ridicaţi nişte cetăţeni, mă rog la Maica Domnului, ocrotitoarea Bucovinei şi la Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, mijlocitorul bucovinenilor de orice limbă şi etnie în faţa bunului şi marelui Dumnezeu, să nu fiţi dumneavoastră şi ai dumneavoastră fraţi, verişori şi predecesori politici, cei ale căror nume apar acolo. Despre cele 400 de milioane luate de ţârcovnicul dumnevoastră oficial, Găleată, prin cârdul de gâşte Intercoolt Bucovina, folosit ca paravan şi despre cum fratele dumneavoastră politic, Ovidiu D., l-a ajutat pe verişorul dumneavoastră politic, Nelu B., să-şi facă bordel politic în clădirea şefului de gară de pe strada Trandafirilor, când îmi voi face timp să scanez multe hârtii, deocamdată e vară, e frumos şi nu am niciun fel de motivaţie să fac acest lucru.

PS Să-ţi fie ruşine, Cătălin N., că plângi la morminte străine şi nu eşti capabil să-l pui pe Emil U. să facă măcar un memorial în judeţul Suceava, că aşa se numeşte entitatea în care trăim, te pot ajuta consilierii personali cu o hartă a României, în amintirea martirilor români şi a suferinţelor lor. JUDEŢUL SUCEAVA ESTE POPULAT ÎN PROPORŢIE DE 96% CU ETNICI ROMÂNI. După ce-ţi faci datoria faţă de aceştia, permite-ţi apoi să girezi bizareriile lui Emil U. Nu ştiu dacă eşti la curent, dar în acest judeţ, clişeul Bucovinei multietnice şi multireligioase s-a consumat. E bun numai pentru ansamblurile folclorice de pe lângă căminele culturale, pentru că pot schimba mai multe ţinute şi coregrafii. Momentan, cea mai numeroasă minoritate a judeţului pe care-l conduci, este cea ţigănească, 1,91%. Pe aceasta integreaz-o, dar nu prin sport, ca incompatibilul Mihai A., ginit de ANI, ci prin proiecte serioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!