duminică, 28 septembrie 2014

Adă! Şi na!

Motto: În politică toată lumea are la mână pe toată lumea

În 2007 apărea filmul Ticăloşii, adaptare cinematografică, semnată Şerban Marinescu, după romanul lui Dinu Săraru, apărut în 2004, Ciocoii noi cu bodyguard. Mari actori ai României interpretează magistral nişte scene în care bandiţi de stat, unii cu funcţii înalte, alţii oameni de afaceri, belesc ţara prin tot felul de procedee des utilizate de grupurile de interese din politica românească. În urmă cu câteva zile am văzut pe blogul lui Dinu Zară o fotografie de la o astfel de întâlnire banditească organizată după miezul nopţii, exact după modelul tâlharilor care pun la cale o lovitură. Protagoniştii sunt oamenii politici Nechifor Cătălin, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Lungu Ion, primarul PDL al Municipiului Suceava, Băişanu Alexandru, deputat PNL şi afaceriştii gunoieri politicieni Prigoană, tatăl şi fiul. Al șaselea participant nu a fost identificat.

 
Când am văzut poza, m-am gândit instantaneu la Adă! Şi Na!, replica lui Vişan din filmul sus menţionat în momentul în care cerea socoteală oamenilor politici cu privire la faptul că nu au răspuns cu schimbările legislative aşteptate, geamantanelor cu bani negri pe care le-a băgat în partidele lor. Ce belesc ai lui Prigoană la Suceava? Simplu, vor să facă bani din gunoaie, una dintre cele mai bănoase nişe ale capitalismului sălbatic, descompus şi duşmănos. În ultima vreme nu prea le iese mălaiul scontat prin zonă, aşa că probabil încearcă şi ei să ungă mecanismul prin punctele esenţiale, doar vine o campanie electorală în care votantul trebuie mituit şi asta costă bani.

La 26 08 2014, pe saitul ziarului Obiectiv, sub semnătura lui Dan Pricope, apare următorul articol. Observăm că Prigoană a primit un şut în cur.
 

Pe saitul de licitaţii publice se pun la bătaie vreo patru milioane de euro. Limita de depunere a ofertelor e 29 09 2014. Documentaţia de atribuire ne lămureşte ce şi cum. Trei contracte, trei loturi şi se cer: cifra medie de afaceri globală a ofertantului pe ultimii trei ani financiari încheiaţi, respectiv 2011, 2012, 2013, trebuie să fie mai mare sau egală cu suma: Lotul I: 18.390.000 lei; Lotul II: 12.330.000 lei; Lotul III: 630.000 lei. Ofertantul trebuie să prezinte lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii 3 ani. În cazul unei asocieri, liderul asocierii va prezenta un tabel centralizator cuprinzând experienţa tuturor membrilor asocierii. Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii împreună) va face dovada livrării, în ultimii 3 ani împliniţi la data termenului limită pentru depunerea ofertei, de produse similare cu cele care fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie publică. Se vor prezenta documente /contracte/ procese verbale de recepţie din care să rezulte că la nivelul a maxim trei contracte s-au efectuat livrări de produse similare în valoare cumulată de: minim 9.100.000 lei pentru Lotul 1, minim 6.100.000 lei pentru Lotul 2, si minim 300.000 lei pentru Lotul 3.
 
NU AU CERINŢE SPECIALE LA CAPITOLUL CALITATEA PRODUSELOR, cer nişte certificate, vor garanţie de doi ani şi după încă trei ani contra cost. Toţi ofertanţii vor face dovada existenţei personalului de service şi întreţinere în România, modul lor de organizare şi posibilitatea de a oferi service de urgenţă şi întreţinere privitor la toate subansamblele cuprinse în ofertă. În perioada de garanţie furnizorul va rezolva prioritar şi în regim de urgenţă orice defecţiune survenită la aceste bunuri. Toate piesele de schimb trebuie livrate în maxim 48 de ore în timpul zilelor lucrătoare şi 72 de ore în rest. DECI e o ţâţă de supt pentru Prigoană care, prin acea întâlnire nocturnă cu specific banditesc, caută să se asigure că nu va fi înhăţată de altă gură hrăpăreaţă. Omul e păţit, vorba lui Noica.
 

Dacă aruncăm o privire peste caietul de sarcini, observăm numele unui consultant francez. De fapt un consorţiu internaţional. Firmele acestui consorţiu sunt prinse într-o grămadă de proiecte cu fonduri europene de mare anvergură pe la Botoşani, Olt şamd.


Louis Berger are abonament premium în toată ţara când vine vorba de consultanţă pe bani europeni. Am postat mai jos mai multe exemple pentru a înţelege că aceşti bani se scurg degeaba către acest consultant.

 Mâine e 29. Dacă nu câştigă Rosal licitaţia, atunci Prigoană a dat degeaba masa la Sonnenhof. Dacă Rosal câştigă licitaţia, atunci ticăloşii de mai sus ar trebui cel puţin să stea de vorbă cu un procuror.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă eşti prost, nu te băga!